Sverige: Collector har delat personuppgifter med Facebook

Sveriges Radio Ekot har tidigare rapporterat om att två banker, Avanza och Länsförsäkringar, delat personuppgifter med Facebook. Båda bankerna har anmält sig själva till IMY (läs mer om detta här), varpå myndigheten beslutat att inleda en granskning av vad som skett och vilka rutiner bolagen har för att ha kontroll över användarnas personuppgifter (läs mer om detta här).

Collector, som delat uppgifter på ett liknande sätt, valde att inte anmäla händelsen till IMY. Enligt Collector gjordes en riskbedömning som visade att besökarna inte utsatts för någon risk i relation till deras rättigheter. Uppgifternas art och det faktum att Facebook i övrigt är en för banken betrodd samarbetspartner gjorde att en anmälan om personuppgiftsincident enligt artikel 33 i dataskyddsförordningen (“GDPR”) inte var nödvändig enligt Collector.

Mer information

Källa: SR Ekots artikel

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.