Danmark: Datatilsynet utreder möjlig personuppgiftsincident hos SAS

Den danska dataskyddsmyndigheten Datatilsynet utreder om det inträffat en personuppgiftsincident hos SAS då ett fel i flygbolagets bokningssystem lett till att ett antal kunders bokningar har annullerats.

Efter mediers bevakning, däribland en artikel på dr.dk, har Datatilsynet fått kännedom om ett fall där SAS drabbats av ett tekniskt fel i flygbolagets bokningssystem i slutet av maj 2022. Enligt SAS har överbokningar på ett stort antal flygplan tagits bort av misstag. Enligt SAS innebar detta att ett antal kunder fått sina bokningar avbokade trots att de fortfarande kunde köpa biljetter till samma avgångar till ett högre pris.

SAS har inte anmält fallet som en personuppgiftsincident, men med utgångspunkt i mediabevakningen har Datatilsynet inlett en utredning om det inträffat en sådan incident och vilka de specifika omständigheterna i fallet är.

Mer information

Källa: Brev till SAS

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.