Tyskland: Tysk dataskyddsmyndighet publicerar FAQ om Facebooksidor

Dataskyddsmyndigheten i Rheinland-Pfalz Der Landesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Rheinland-Pfalz (LfDI Rheinland-Pfalz) meddelar att den tyska dataskyddskonferensen Datenschutzkonferenz (DSK), ett rådgivande organ som består av representanter från samtliga tyska dataskyddsmyndigheter, antagit en förteckning över vanliga frågor (FAQ) om användningen av Facebooksidor.

Enligt FAQn svarar DSK bland annat på varför driften av Facebooksidor är problematisk enligt dataskyddslagstiftningen och varför de ansvariga inte kan garantera en dataskyddskompatibel drift av en Facebooksida i nuläget. I FAQn påpekar DSK också att liknande aspekter även gäller andra sociala nätverk och plattformar. Hittills finns det dock bara relevant rättspraxis på Facebooksidor.

DSK betonar vidare att tillsynsmyndigheterna inte vill ha ett generellt förbud mot Facebooksidor, utan endast att driften av Facebooksidorna ska vara laglig. Detta kan dock i dagsläget inte garanteras utan ändringar i behandlingen av personuppgifter hos Facebook och dess moderbolag Meta. DSK beskriver också de juridiska problemen med att driva en Facebooksida i en kort rapport.

Mer information

Källa: Pressmeddelande, Juridiska rapport

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.