Tyskland: Dataskyddsmyndighet inleder granskning av webbplatsers användning av cookies

Berlins tillsynsmyndighet Die Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit (“BlnBDI”) har inlett en omfattande granskning av webbplatsers användning av cookies och liknande teknologier. BlnBDI har skickat förfrågningar till ett 50-tal företag i syfte att få företagen att följa gällande dataskyddsregler. Enligt BlnBDI kan myndigheten komma att inleda en formell tillsyn av företagens personuppgiftsbehandling.

I pressmeddelandet noterar BlnBDI att företag fortsätter att använda olika spårningstekniker och tjänster från tredje parter för att behandla webbplatsanvändares personuppgifter, särskilt IP-adresser. Enligt BlnBDI används uppgifterna inte bara för att analysera webbplatsanvändares beteende utan även för att skapa och utveckla användarprofiler för all internetanvändning. Dessa uppgifter överförs enligt BlnBDI regelbundet till globala reklamnätverk.

Mer information

Källa: Pressmeddelande

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.