Search
Close this search box.

Storbritannien: Storbritanniens regering publicerar ramverk för utveckling och användning av generativa AI-lösningar

Den brittiska regeringen har publicerat ett ramverk med praktiska överväganden för alla som planerar eller utvecklar en generativ AI-lösning. Ramverket syftar till att hjälpa läsarna att förstå generativ AI och ger vägledning till alla som utvecklar generativa AI-lösningar. Det förklarar också hur generativ AI kan användas på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Det bygger på en uppsättning av tio principer som kan tillämpas på alla generativa AI-projekt.

Regeringen betonar att ramverket skiljer sig från annan teknisk vägledning som den har släppt genom att det anses vara ofullständigt och dynamiskt. Ofullständigt eftersom området generativ AI utvecklas snabbt och bästa praxis inom många områden ännu inte har utvecklats. Dynamisk eftersom regeringen planerar att uppdatera den ofta när den lär sig mer av erfarenheterna av att använda generativ AI över regeringen, industrin och samhället.

Ramverket syftar inte till att vara en detaljerad teknisk manual utan snarare en tillgänglig och användbar guide för icke-tekniska läsare såväl som tekniska experter. Ramverket fokuserar främst på stora språkmodeller (large language models, LLMs).

Mer information

Källa: Generative AI Framework for HMG

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.