Storbritannien: Positiva provsvar publicerade på webbsida

Folkhälsomyndigheten i Wales har meddelat att myndigheten drabbats av en personuppgiftsincident då de av misstag laddat upp 18 105 invånares provsvar som hade testat positivt för COVID-19 till en offentlig server. Händelsen inträffade på eftermiddagen den 30 augusti 2020 och uppgifterna togs bort av myndigheten på morgonen den 31 augusti 2020. Under denna tidsperiod hade innehållet visats 56 gånger för personer vars identitet inte är möjlig att spåra. Enligt myndigheten bestod informationen av registrerades initialer, födelsedatum, geografiskt område och kön, och för de 1 926 individer som bodde på särskilda boenden, bestod informationen även av namnet på boendet.

Folkhälsomyndigheten, som vidtagit omedelbara åtgärder för att förhindra att en liknande händelse inträffar igen, har informerat såväl den brittiska tillsynsmyndigheten Information Commissioner’s Office (“ICO”) som den walesiska regeringen. Myndigheten har också initierat en extern utredning av händelsen.

Du kan läsa pressmeddelandet, endast tillgänglig på engelska, här.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

20 APR

Privacy by Design & Privacy by Default

En genomgång av de viktigaste åtgärderna för inbyggt dataskydd och dataskydd som standard.

27 APR

Informationssäkerhet & personuppgifter

Få en övergripande introduktion till informationssäkerhet vid behandling av personuppgifter.

04 MAJ

Artificiell intelligens
& personuppgifter

Få en genomgång av de viktigaste reglerna för AI ur ett dataskyddsperspektiv och ökar din kunskap om hur du ska kunna använda AI på ett lagenligt sätt.