Search
Close this search box.

Norge: Datatilsynet beskriver tillsynsverksamheten för 2022

Datatilsynet beskriver i ett pressmeddelande myndighetens tillsynsverksamhet för 2022. Enligt Datatilsynet kommer myndigheten genomföra revisioner inom både privat och offentlig sektor.

Områden Datatilsynet kommer att titta närmare på är efterlevnad av integritetsprinciperna, inbyggt dataskydd, behandlingsansvar, tillvaratagande av den registrerades rättigheter, om ett dataskyddsombud har utsätts och dennes plats i organisationen samt kontroll av företagens ledningssystem för integritet och informationssäkerhet. Datatilsynet kommer även att genomföra en del granskningar av algoritmer i lösningar och system som använder artificiell intelligens.

Syftet med revisionerna är enligt Datatilsynet att avslöja sårbarheter som kan leda till kompromiss, förändringar eller förlust av/på medborgarnas personuppgifter. Vidare vill Datatilsynet säkerställa att de kontrollerade objekten har eller sätter in åtgärder, rutiner och/eller riktlinjer som bidrar till robusta system för behandling av personuppgifter.

Mer information

Källa: Pressmeddelande

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.