Finland: Personuppgifter från LinkedIn har publicerats på hackerforum

Dataombudsmannen vid Tietosuojavaltuutetun toimisto (Dataombudsmannens byrå) har publicerat ett pressmeddelande avseende informationssäkerhetstjänsten F-Secures nyhet om att personuppgifter från LinkedIn publicerats på ett hackerforum. Den publicerade informationen inkluderar minst namn, telefonnummer och e-postadresser, och omfattar cirka 200 000 finska LinkedIn-användare. 

Enligt F-Secure kan informationen som publicerats på hackerforumet även innehålla information som redan har läckt från tjänsten. F-Secure tror att användarprofilernas uppgifter samlats in olagligt genom så kallad skrapning. 

I frågor som rör LinkedIn är den ledande tillsynsmyndigheten i Europa den irländska dataskyddsmyndigheten, eftersom företagets europeiska huvudkontor ligger i Irland. Om den irländska dataskyddsmyndigheten inleder en utredning kommer även Dataombudsmannens byrå delta i behandlingen av ärendet.

Mer information

Källa: Pressmeddelande

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

03 OKT

Artificiell intelligens & personuppgifter

En genomgång av de viktigaste reglerna för artificiell intelligens ur ett dataskyddsperspektiv.

05 OKT

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.