Search
Close this search box.

Danmark: Datatilsynet inleder utredning av företaget Huq Industries

Datatilsynet har inlett en utredning av företaget Huq Industries för att ta reda på om företagets tjänster följer reglerna i dataskyddsförordningen (“GDPR”). Utredningen inleds efter medias granskning av företaget från vilken det framgår att uppgifter som köpts av företaget kan ha använts för att ta reda på var enskilda personer bor, arbetar, semestrar och reser i allmänhet. Uppgifterna kommer från appar på telefoner, där personerna påstås ha accepterat att uppgifter samlas in och delas med tredje parter.

Datatilsynet vill nu ta reda på om det finns en rättslig grund för den behandling av personuppgifter som sker på Huq Industries. Och om grunden för behandlingen är samtycke kommer Datatilsynet undersöka om det finns ett giltigt samtycke, inklusive om personerna har har fått information som gör det möjligt för dem att förstå omfattningen av att acceptera villkoren för företagets tjänster.

Mer information

Källa: Pressmeddelande

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.