Danmark: Datatilsynet inleder utredning av företaget Huq Industries

Den danska dataskyddsmyndigheten Datatilsynet har inlett en utredning av företaget Huq Industries för att ta reda på om företagets tjänster följer reglerna i dataskyddsförordningen (“GDPR”). Utredningen inleds efter medias granskning av företaget från vilken det framgår att uppgifter som köpts av företaget kan ha använts för att ta reda på var enskilda personer bor, arbetar, semestrar och reser i allmänhet. Uppgifterna kommer från appar på telefoner, där personerna påstås ha accepterat att uppgifter samlas in och delas med tredje parter.

Datatilsynet vill nu ta reda på om det finns en rättslig grund för den behandling av personuppgifter som sker på Huq Industries. Och om grunden för behandlingen är samtycke kommer Datatilsynet undersöka om det finns ett giltigt samtycke, inklusive om personerna har har fått information som gör det möjligt för dem att förstå omfattningen av att acceptera villkoren för företagets tjänster.

Du kan läsa pressmeddelandet, endast tillgänglig på danska, här.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vi skickar regelbundet ut fullmatade nyhetsbrev med tips, erbjudanden och det senaste inom AI, personlig integritet och informationssäkerhet.