Webbinarium: Vad innebär beslutet om Metas olagliga överföring av personuppgifter till USA i praktiken, 15 juni 2023, kl. 09.30-10.00

Den irländska dataskyddsmyndigheten Data Protection Commission (DPC) har nyligen bötfällt Meta Platforms Ireland Limited med 1,2 miljarder euro för olagliga tredjelandsöverföringar. I beslutet konstateras att Meta Ireland brutit mot artikel 46.1 GDPR när företaget fortsatt att överföra personuppgifter från EU/EES till USA efter det att EU-domstolens dom i Schrems II-målet avkunnats. Även om Meta Ireland genomfört dessa överföringar på grundval av de uppdaterade standardavtalsklausulerna som antogs av EU-kommissionen 2021 (SCC) i samband med ytterligare kompletterande åtgärder som Meta Ireland genomfört, konstaterar DPC att dessa arrangemang inte avhjälper de risker för de registrerades grundläggande rättigheter och friheter som identifierats av EU-domstolen i Schrems II-målet.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium om den praktiska innebörden av DPC:s beslut mot Meta Ireland. Under webbinariet ger vi en sammanfattning av rättsutvecklingen i Schrems II-målet och en kort överblick av vad beslutet mot Meta Ireland innebär för överföring av personuppgifter till USA med stöd av SCC i praktiken.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 20 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och kan därför inte ses i efterhand.

Antalet platser är begränsade så anmäl dig redan idag!

Anmälan till kostnadsfritt webbinarium

Tid och plats: 15 juni 2023, kl. 09.30-10.00, Online

Vi behandlar dina personuppgifter i för att hantera din anmälan och ditt deltagande i webbinariet. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

19 SEP

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och kunskap om hur du kan utveckla och använda AI-system på ett lagenligt sätt.

21 SEP

Molntjänster & tredjelandsöverföringar

En genomgång av de viktigaste reglerna för tredjelandsöverföringar vid användning av molntjänster enligt GDPR.

05 OKT

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.