Search
Close this search box.

Webbinarium: Schrems II-målets praktiska konsekvenser på tredjelandsöverföringar till USA

EU-domstolen meddelade den 16 juli 2020 dom i mål C-311/18 (“Schrems II-målet”) att personuppgifter inte längre lagligen kan överföras till USA med stöd av Privacy Shield-ramverket. EU-domstolen meddelande även EU-kommissionens standardavtalsklausuler (“SCC”) är fortsatt giltiga, men att de i vissa fall endast kan användas tillsammans med ytterligare skyddsåtgärder. Läs mer om EU-domstolens beslut här.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Schrems II-målets konsekvenser på tredjelandsöverföringar till USA.

Under webbinariet tittar vi närmare på vad EU-domstolens beslut innebär för företag, myndigheter och andra organisationer som vill överföra personuppgifter till USA i praktiken.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Hur kommer Schrems II-målet påverka framtida tredjelandsöverföringar till USA?
  • Vilka är de praktiska konsekvenserna av att Privacy Shield-ramverket ogiltigförklarats?
  • Vilka alternativa lösningar finns det till Privacy Shield-ramverket?
  • Är det möjligt att använda SCC för överföringar till USA?
  • Vad behöver jag göra om jag även i framtiden vill överföra personuppgifter till USA?
  • Vad gör jag med amerikanska leverantörer som idag använder Privacy Shield-ramverket och SCC, och hur bråttom är det att hitta alternativa lösningar?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Information & anmälan

Datum: 2020-08-19

Tid: 09.00-09.30

Plats: Online

Webbinariet är fullbokat. Om du önskar ta del av presentationen är du välkommen att skicka ett mejl till academy@techlaw.se.

Medverkar på webbinariet gör Sebastian Berg och Carina Sigridsson, båda partnets på TechLaw.

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier.

Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå molntjänstkurs med oss!

Alla använder molntjänster, men är det lagligt? Kan man använda amerikanska molntjänster på ett rättssäkert sätt? Och vad är en molntjänst egentligen och hur funkar tekniken? Vilka regler gäller vid utveckling, upphandling och användning av molntjänster? 

Välkommen till vår högaktuella kurs som ger dig en introduktion till juridiska frågor rörande molntjänster under ledning av Carina Berg (jurist) och Sebastian Berg (jurist/beräkningsfysiker).

Under kursen går vi igenom några av de viktigaste juridiska rättigheterna och skyldigheterna som gäller för leverantörer och användare av molntjänster. Kursen täcker de viktigaste rättsliga ramarna för molntjänster, inklusive molnavtal, cybersäkerhet, artificiell intelligens, dataskydd, offentlighet och sekretess, immateriella rättigheter och mycket mer. Vi kommer att också lära dig att identifiera och bedöma risker med molntjänster och att visa exempel på möjliga juridiska och tekniska lösningar.