Webbinarium: Schrems II – laglig överföring av personuppgifter till USA med kryptering och pseudonymisiering?

Det har gått över ett halvår sedan EU-domstolen ogiltigförklarade Privacy Shield i Schrems-II målet vilket begränsar möjligheterna att överföra personuppgifter till USA. Beslutet har skapat en stor osäkerhet bland företag, myndigheter och andra organisationer som använder amerikanska molntjänstleverantörer som exempelvis Microsoft, Amazon och Google. Samtidigt har dataskyddsmyndigheter runt om i Europa påbörjat en aktiv tillsyn av otillåtna tredjelandsöverföringar, däribland Integritetsskyddsmyndigheten i Sverige.

Enligt EU-domstolen kan överföring av personuppgifter till amerikanska molntjänstleverantörer som omfattas av sektion 702 FISA vara förenlig med dataskyddsförordningen (“GDPR”) om den som överför personuppgifterna vidtar ytterligare åtgärder som säkerställer en tillräcklig skyddsnivå för personuppgifterna. Enligt EDPB:s riktlinjer kan kryptering eller pseudonymisering av personuppgifter i vissa fall räknas som sådana ytterligare åtgärder.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Schrems II – laglig överföring av personuppgifter till USA med kryptering och pseudonymisering? Under webbinariet kommer vi titta på i vilka fall kryptering och pseudonymisering kan användas som ytterligare skyddsåtgärder vid överföring av personuppgifter till USA.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Vilka krav ställs på kryptering som ytterligare skyddsåtgärd?
  • Är det godtagbart att leverantörer i vissa fall kan dekryptera uppgifterna?
  • Vilka krav ställs på pseudonymisering som ytterligare skyddsåtgärd?
  • Är det godtagbart att leverantörer i vissa fall kan bryta pseudonymiseringen?
  • Kan avtalsmässiga åtgärder användas som ytterligare skyddsåtgärd?
  • Vems ansvar är det att ytterligare skyddsåtgärder vidtas?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsaren. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsaren som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och kan därför inte ses i efterhand.

Information & anmälan

Datum: 2021-03-25

Tid: 15.00-15.30

Plats: Online

Webbinariet är fullbokat. Du kan ställa dig på en väntelista genom att skicka ett mejl till academy@techlaw.se. Lediga platser släpps i samband med att webbinariet startar. 

Anmäl dig till webbinariet genom att trycka här (begränsat antal platser).

Anmälan är bindande. Vid förhinder ser vi gärna att du bokar av din plats så att vi kan överlåta den till någon annan.

Medverkar på webbinariet gör Sebastian Berg och Carina Sigridsson, båda partners på TechLaw.

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier.

Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

20 APR

Privacy by Design & Privacy by Default

En genomgång av de viktigaste åtgärderna för inbyggt dataskydd och dataskydd som standard.

27 APR

Informationssäkerhet & personuppgifter

Få en övergripande introduktion till informationssäkerhet vid behandling av personuppgifter.

04 MAJ

Artificiell intelligens
& personuppgifter

Få en genomgång av de viktigaste reglerna för AI ur ett dataskyddsperspektiv och ökar din kunskap om hur du ska kunna använda AI på ett lagenligt sätt.