Search
Close this search box.

Webbinarium: Personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde?

De senaste årens tekniska utveckling har lett till en ökad komplexitet vid behandling av personuppgifter. Det händer allt oftare att flera olika aktörer deltar i en och samma personuppgiftsbehandling som till exempel i samband med användning av molntjänster, sociala medier och insticksprogram på webbplatser, eller i samband med projekt som en verksamhet genomför tillsammans med andra verksamheter. En viktig fråga som uppstår i sådana situationer är vilken aktör som är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde. Allt oftare aktualiseras även frågan om ett gemensamt personuppgiftsansvar.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde? Under webbinariet tittar vi närmare på skillnaden mellan rollerna personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde vid behandling av personuppgifter.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Vem är personuppgiftsansvarig?
  • Vem är personuppgiftsbiträde?
  • I vilka situationer aktualiseras ett gemensamt personuppgiftsansvar?
  • Kan en aktör samtidigt vara personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 45 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Information & anmälan

Datum: 2020-10-21

Tid: 09.00-09.45

Plats: Online

Webbinariet är fullbokat och anmälan till webbinariet är därmed stängd.

Om du önskar ta del av presentationen som visas (skickas ut efter webbinariet) är du välkommen att skicka ett mejl till academy@techlaw.se.

Medverkar på webbinariet gör Sebastian Berg och Carina Sigridsson, båda partnets på TechLaw.

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier.

Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.