Search
Close this search box.

Webbinarium: NIS 2-direktivet – omfattning och innebörd, 5 mars 2024, kl. 09.30-10.00

Det nya NIS 2-direktivet ställer långtgående krav på cybersäkerhet. Jämfört med det gamla NIS-direktivet skärps säkerhetskraven och antalet aktörer som omfattas ökar. Vad innebär NIS 2-direktetivet för aktörer som omfattas? Hur vet du om NIs 2-direktivet gäller för din verksamhet?

NIS 2-direktivet gäller bland annat för aktörer inom energi, transport, bank, finansmarknad, infrastruktur, hälsa, dricksvatten, avloppsvatten, digital infrastruktur, offentlig förvaltning och rymd. NIS 2-direktivet träder i kraft i oktober 2024 och aktörer som berörs behöver vidta åtgärder i god tid för att säkerställa regelefterlevnad.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium om NIS 2-direktivet. Under webbinariet ger vi en kort sammanfattning av NIS 2-direktivets innebörd och vilka aktörer som omfattas.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 20 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och kan därför inte ses i efterhand.

Antalet platser är begränsade så anmäl dig redan idag!

Anmälan till kostnadsfritt webbinarium

Tid och plats: 5 mars 2024, kl. 09.30-10.00, Online

Vi behandlar dina personuppgifter i för att hantera din anmälan och ditt deltagande i webbinariet. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.