Webbinarium: Följderna av Schrems II-målet

Det har gått cirka sex månader sedan EU-domstolen ogiltigförklarade Privacy Shield i Schrems-II målet vilket begränsar möjligheterna att överföra personuppgifter till USA. Beslutet har skapat en stor osäkerhet bland företag, myndigheter och andra organisationer som använder amerikanska molntjänstleverantörer som exempelvis Microsoft, Amazon och Google. Samtidigt har dataskyddsmyndigheter runt om i Europa påbörjat en aktiv tillsyn av otillåtna tredjelandsöverföringar, däribland Integritetsskyddsmyndigheten i Sverige.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Följderna av Schrems II-målet. Under webbinariet ger vi en kort sammanfattning av vad som har hänt på området tredjelandsöverföringar sedan EU-domstolens beslut. Vi går bland annat igenom vilka vägledningar som kommit på området och vilka möjliga lösningar som finns för alla som vill fortsätta att överföra personuppgifter till tredjeländer framöver.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Vilka vägledningar har dataskyddsmyndigheterna tagit fram?
  • Vad innehåller Europeiska dataskyddsstyrelsens riktlinjer för tredjelandsöverföringar?
  • Vilka tillsynsärenden har dataskyddsmyndigheterna öppnat?
  • Har domstolarna börjat titta på olagliga personuppgiftsöverföringar till USA?
  • Finns det nya standardavtalsklausuler (SCC) som kan användas?
  • Vad behöver jag göra om jag vill fortsätta att överföra personuppgifter till USA?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och kan därför inte ses i efterhand.

Information & anmälan

Datum: 2021-01-27 (fullbokat)

Tid: 13.00-13.30

Plats: Online

Webbinariet är fullbokat. Du kan ställa dig på en reservlista genom att skicka ett mejl till academy@techlaw.se. Om det blir platser lediga kommer du få ett mejl med inloggningsuppgifter ca två timmar innan webbinariet startar.

Medverkar på webbinariet gör Sebastian Berg och Carina Sigridsson, båda partnets på TechLaw.

Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier.

Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

03 OKT

Artificiell intelligens & personuppgifter

En genomgång av de viktigaste reglerna för artificiell intelligens ur ett dataskyddsperspektiv.

05 OKT

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.