Webbinarium: Dataskyddsrevisioner – vad, hur & varför?

Dataskyddsrevisioner är det viktigaste verktyget för att säkerställa din verksamhets efterlevnad av dataskyddsförordningen (GDPR). Interna revisioner hjälper dig med att upptäcka brister i god tid och gör det möjligt för dig att agera. Regelbundna revisioner hjälper dig dessutom med att kunna visa att din verksamhet bedriver ett strukturerat och effektivt dataskyddsarbete, en förutsättning för att undvika incidenter som kan leda till sanktionsavgifter.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Dataskyddsrevisioner – vad, hur & varför? Under webbinariet förklarar vi varför det behövs revisioner. Vi går igenom olika organisatoriska områden som bör prioriteras vid revisioner, och vi diskuterar även när det kan vara lämplig att granska dina personuppgiftsbiträden. Slutligen ger vi dig konkreta tips på hur du kan genomföra dataskyddsrevisioner på ett effektivt sätt.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Krävs dataskyddsrevisioner enligt lag?
  • Hur regelbundet ska dataskyddsrevisioner genomföras?
  • Vilka verksamhetsområden ska prioriteras vid dataskyddsrevisioner?
  • Hur kan vi genomföra dataskyddsrevisioner med begränsade resurser?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds i mötesverktyget Cisco Webex. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Information & anmälan

Datum: 2019-11-12

Tid: 12.00-12.30

Plats: Online

Anmäl dig till webbinariet genom att trycka här. Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.