Search
Close this search box.

Webbinarium: Dataskyddskollen – senaste nytt på dataskyddsområdet

Att hålla sig uppdaterad inom området dataskydd och personlig integritet kan vara både svårt och tidskrävande. För att underlätta ditt arbete delar vi regelbundet med oss av aktuella nyheter och uppdateringar som sker inom dataskyddsområdet. Webbinariet ges löpande under året, så håll utkik efter nya datum.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Dataskyddskollen – senaste nytt på dataskyddsområdet. Under webbinariet går vi igenom de senaste nyheterna på dataskyddsområdet. Vi tittar närmare på olika tillsynsmyndigheters vägledningar, tillsynsärenden och beslut. Vi tar också upp aktuella rättsavgöranden från domstolar, såväl i Sverige som i Europa.

Nyheter som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Vilka tillsynsärenden har inletts i Sverige?
  • Vilka är Datainspektionens senaste beslut?
  • Vad säger Europas övriga tillsynsmyndigheter?
  • Har det kommit några nya vägledningar på dataskyddsområdet?
  • Vilka rättsavgöranden har lämnats av EU-domstolen?
  • Har det dömts ut några sanktionsavgifter runt om i Europa?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Information & anmälan

Datum: 2020-01-28

Tid: 12.00-12.30

Plats: Online

Anmäl dig till webbinariet genom att trycka här. Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.