Search
Close this search box.

Webbinarium: Data Act – omfattning och innebörd, 15 februari 2024, kl. 09.30-10.00

Den 27 november 2023 antog rådet en ny förordning om harmoniserade regler för skälig åtkomst till och användning av data, Förordningen kallas Data Act eller dataförordningen.

Data Act ålägger tillverkare och tjänsteleverantörer att låta sina användare, oavsett om de är företag eller privatpersoner, få tillgång till och återanvända data som genereras genom användningen av deras produkter eller tjänster, oavsett om det gäller kaffebryggare eller värmepumpar. Den gör det också möjligt för användarna att dela dessa data med tredje parter, till exempel skulle bilägare i framtiden kunna välja att dela vissa fordonsdata med en mekaniker eller med sitt försäkringsbolag.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium om Data Act. Under webbinariet ger vi en kort sammanfattning av Data Acts innebörd och vilka aktörer som omfattas.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 20 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och kan därför inte ses i efterhand.

Antalet platser är begränsade så anmäl dig redan idag!

Anmälan till kostnadsfritt webbinarium

Tid och plats: 15 februari 2024, kl. 09.30-10.00, Online

Vi behandlar dina personuppgifter i för att hantera din anmälan och ditt deltagande i webbinariet. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.