Webbinarium: Cyber Resilience Act – omfattning och innebörd, 25 januari 2024, kl. 09.30-10.00

De stadigt ökande cybersäkerhetsrisker och cyberhot leder till allt mer reglering på området cybersäkerhet. EU-kommissionen har tagit fram ett förslag till en ny förordning som reglerar cybersäkerhet för produkter med digitala element, Cyber Resilience Act (Cyberresiliensakten). Lagen kommer att gälla för ett stort antal produkter med digitala element av olika slag som exempelvis uppkopplade bilar, mikroprocessorer och webbläsare. Nya Cyber Resilience Act kommer att ha en betydande påverkan på verksamheter som utvecklar, tillverkar, distribuerar eller säljer produkter med digitala element. Cyber Resilience Act kommer att ställa höga rättsliga krav på cybersäkerhet som förväntas leda till högre kostnader för verksamheter som omfattas. Regelbrott kan leda till omfattande administrativa sanktionsavgifter.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium om Cyber Resilience Act. Under webbinariet ger vi en kort sammanfattning av Cyber Resilience Acts innebörd och vilka aktörer som omfattas.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 20 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och kan därför inte ses i efterhand.

Antalet platser är begränsade så anmäl dig redan idag!

Anmälan till kostnadsfritt webbinarium

Tid och plats: 25 januari 2024, kl. 09.30-10.00, Online

Vi behandlar dina personuppgifter i för att hantera din anmälan och ditt deltagande i webbinariet. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.