cloud-2791434_1280

Molntjänster och offentlig sektor

I en värld som blir allt mer digitaliserad är det allt fler offentliga verksamheter som väljer att flytta sin behandling av data från det lokala datacentret till en molntjänst. Det finns många komplexa frågor kring molntjänster och de rör olika rättsområden. Användning av molntjänster kräver säkra avtalsstrukturer, men också noggranna överväganden rörande integritet och konfidentialitet samt skydd av personuppgifter. Vilka är dessa frågor och hur kan du säkerställa en korrekt hantering av personuppgifter i molnet?

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Molntjänster och offentlig sektor. Under webbinariet förklarar vi mer djupgående hur molntjänster ska hanteras i offentlig sektor enligt reglerna i dataskyddsförordningen (GDPR), men vi kommer också beröra andra regelverk som offentlighet- och sekretesslagen, patientdatalagen och skollagen.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Vilka regelverk gäller vid användning av molntjänster?
  • Vilka risker finns när jag vill nyttja molntjänster?
  • Får jag behandla sekretessbelagda uppgifter i en molntjänst?
  • Vem är egentligen ansvarig för personuppgifterna i en molntjänst?
  • Vad ska jag tänka på om molntjänstleverantören sitter i ett tredjeland?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds i mötesverktyget Cisco Webex. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Aktuella webbinarier

Datum: Inga aktuella tillfällen

Tid: 12.00-12.30

Plats: Online (Cisco Webex)

Anmäl dig till webbinariet genom att trycka på knappen “Anmälan webbinarium” nedan. Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Vanliga frågor

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt.

Kursen ges online med hjälp av onlineverktyget Cisco Webex. För att du ska kunna studera på distans krävs att du har en dator med fast internetuppkoppling.

För att du ska kunna studera på distans krävs att du har en dator med fast internetuppkoppling. Vi kommer att använda Cisco Webex som onlineverktyg vilket kommer att ge dig möjlighet att göra inlägg, föra diskussioner och ställa frågor till föreläsarna. Du måste därför ha grundläggande kunskaper i IT och kunna använda en dator för att skriva texter, skicka e-post och söka på internet. Du kan under hela kursen kontakta oss för att få hjälp med IT-frågor om det verktyg vi använder. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem avseende din egen utrustning.

Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en fast internetuppkoppling och ett par hörlurar. Vill du använda en mobil enhet erbjuder Cisco Webex applikationer för iPhone, iPad, Android och Windows Phone.

Ja, deltagarna uppmuntras att ställa frågor under webbinariet vilket skapar en givande diskussion för hela kursgruppen.

Webbinariet riktar sig till alla som hanterar personuppgiftsfrågor inom privat och offentlig sektor.

Du behöver inga förkunskaper för att delta i webbinariet.

FAKTA

Pris: Kostnadsfritt

Plats: Online (Cisco Webex)

Tid: 30 minuter

Nivå: Grundläggande

Föreläsare: Sebastian Berg

AKTUELLA WEBBINARIUM

Inga aktuella tillfällen

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vi skickar regelbundet ut fullmatade nyhetsbrev med tips, erbjudanden och det senaste inom dataskydd och personlig integritet.

Relaterat innehåll

Behöver du hjälp med dataskydd och integritet?