blinds-curiosity-eyes-906018

Dataskyddsrevisioner – vad, hur & varför?

Dataskyddsrevisioner är det viktigaste verktyget för att säkerställa din verksamhets efterlevnad av dataskyddsförordningen (GDPR). Interna revisioner hjälper dig med att upptäcka brister i god tid och gör det möjligt för dig att agera. Regelbundna revisioner hjälper dig dessutom med att kunna visa att din verksamhet bedriver ett strukturerat och effektivt dataskyddsarbete, en förutsättning för att undvika incidenter som kan leda till sanktionsavgifter.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Dataskyddsrevisioner – vad, hur & varför? Under webbinariet förklarar vi varför det behövs revisioner. Vi går igenom olika organisatoriska områden som bör prioriteras vid revisioner, och vi diskuterar även när det kan vara lämplig att granska dina personuppgiftsbiträden. Slutligen ger vi dig konkreta tips på hur du kan genomföra dataskyddsrevisioner på ett effektivt sätt.

Frågor som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Krävs dataskyddsrevisioner enligt lag?
  • Hur regelbundet ska dataskyddsrevisioner genomföras?
  • Vilka verksamhetsområden ska prioriteras vid dataskyddsrevisioner?
  • Hur kan vi genomföra dataskyddsrevisioner med begränsade resurser?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds i mötesverktyget Cisco Webex. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Aktuella webbinarier

Datum: Inga aktuella tillfällen

Tid: 12.00-12.30

Plats: Online (Cisco Webex)

Anmäl dig till webbinariet genom att trycka på knappen “Anmälan webbinarium” nedan. Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Vanliga frågor

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt.

Kursen ges online med hjälp av onlineverktyget Cisco Webex. För att du ska kunna studera på distans krävs att du har en dator med fast internetuppkoppling.

För att du ska kunna studera på distans krävs att du har en dator med fast internetuppkoppling. Vi kommer att använda Cisco Webex som onlineverktyg vilket kommer att ge dig möjlighet att göra inlägg, föra diskussioner och ställa frågor till föreläsarna. Du måste därför ha grundläggande kunskaper i IT och kunna använda en dator för att skriva texter, skicka e-post och söka på internet. Du kan under hela kursen kontakta oss för att få hjälp med IT-frågor om det verktyg vi använder. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem avseende din egen utrustning.

Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en fast internetuppkoppling och ett par hörlurar. Vill du använda en mobil enhet erbjuder Cisco Webex applikationer för iPhone, iPad, Android och Windows Phone.

Ja, deltagarna uppmuntras att ställa frågor under webbinariet vilket skapar en givande diskussion för hela kursgruppen.

Webbinariet riktar sig till alla som hanterar personuppgiftsfrågor inom privat och offentlig sektor.

Du behöver inga förkunskaper för att delta i webbinariet.

FAKTA

Pris: Kostnadsfritt

Plats: Online (Cisco Webex)

Tid: 30 minuter

Nivå: Grundläggande

Föreläsare: Sebastian Berg

AKTUELLA WEBBINARIUM

Inga aktuella tillfällen

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vi skickar regelbundet ut fullmatade nyhetsbrev med tips, erbjudanden och det senaste inom dataskydd och personlig integritet.

Relaterat innehåll

Behöver du hjälp med dataskydd och integritet?