roman-kraft-260082-unsplash

Dataskyddskollen – senaste nytt på dataskyddsområdet

Att hålla sig uppdaterad inom området dataskydd och personlig integritet kan vara både svårt och tidskrävande. För att underlätta ditt arbete delar vi regelbundet med oss av aktuella nyheter och uppdateringar som sker inom dataskyddsområdet. Webbinariet ges löpande under året, så håll utkik efter nya datum.

Välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria webbinarium Dataskyddskollen – senaste nytt på dataskyddsområdet. Under webbinariet går vi igenom de senaste nyheterna på dataskyddsområdet. Vi tittar närmare på olika tillsynsmyndigheters vägledningar, tillsynsärenden och beslut. Vi tar också upp aktuella rättsavgöranden från domstolar, såväl i Sverige som i Europa.

Nyheter som vi kommer att behandla under webbinariet är:

  • Vilka tillsynsärenden har inletts i Sverige?
  • Vilka är Datainspektionens senaste beslut?
  • Vad säger Europas övriga tillsynsmyndigheter?
  • Har det kommit några nya vägledningar på dataskyddsområdet?
  • Vilka rättsavgöranden har lämnats av EU-domstolen?
  • Har det dömts ut några sanktionsavgifter runt om i Europa?

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds online. Du behöver inte ladda hem något program utan verktyget är webbaserat. Alla som anmäler sig kommer att få ett mejl med en länk till webbsändningen senast dagen innan webbinariet.

Webbinariet pågår i 30 minuter och inleds med presentationer från föreläsarna. Därefter finns det tid för frågor och diskussion. Det är bara föreläsarna som hörs och syns i bild. Som deltagare väljer du själv hur aktiv du vill vara. Det går bra att bara logga in och ta del av föreläsarnas presentationer, eller så kan du delta i chatten där du kan ställa frågor och dela din kunskap med övriga deltagare.

Aktuella webbinarier

Datum: 1 september 2020, kl. 09.00-09.30

Plats: Online

Anmäl dig till webbinariet genom att trycka på knappen “Anmälan webbinarium” nedan. Vi sparar informationen du skickar in i anmälan för att kunna administrera din anmälan, för att kunna följa upp ditt deltagande, samt för att informera dig om kommande kurser och seminarier. Läs mer om vad vi sparar, för vilket ändamål och vilka rättigheter du har till data om dig i vår Integritetspolicy.

Vanliga frågor

Ett webbinarium är ett webbsänt seminarium där du som deltagare får ta del av en genomgång och också har möjlighet att ställa frågor genom chatt.

Webbinariet ges online. För att du ska kunna studera på distans krävs att du har en dator med fast internetuppkoppling.

För att du ska kunna delta på distans krävs att du har en dator med fast internetuppkoppling. Vi kommer att använda ett onlineverktyg som ger dig möjligheten att göra inlägg, föra diskussioner och ställa frågor till föreläsarna. Du måste därför ha grundläggande kunskaper i IT och kunna använda en dator för att skriva texter, skicka e-post och söka på internet. Du kan under hela kursen kontakta oss för att få hjälp med IT-frågor om det verktyg vi använder. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem avseende din egen utrustning.

Du behöver ingen särskild utrustning förutom en dator, en fast internetuppkoppling och ett par hörlurar. Vill du använda en mobil enhet erbjuder onlineverktyget applikationer för iPhone, iPad, Android och Windows Phone.

Ja, deltagarna uppmuntras att ställa frågor under webbinariet vilket skapar en givande diskussion för hela kursgruppen.

Webbinariet riktar sig till alla som hanterar personuppgiftsfrågor inom privat och offentlig sektor.

Du behöver inga förkunskaper för att delta i webbinariet.

FAKTA

Pris: Kostnadsfritt

Plats: Online

Tid: 30 minuter

Nivå: Grundläggande

Föreläsare: Sebastian Arnoldt

AKTUELLA WEBBINARIUM

1 SEBTEMBER 2020

Dataskyddskollen – senaste nytt på dataskyddsområdet, kl. 09.00-09.30, Online

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vi skickar regelbundet ut fullmatade nyhetsbrev med tips, erbjudanden och det senaste inom dataskydd och personlig integritet.

Relaterat innehåll

Behöver du hjälp med dataskydd och integritet?