Search
Close this search box.

Världen: USA:s handels- och justitiedepartement och EU-kommissionen bekräftar gemensamma värderingar och välkomnar EU-US Data Privacy Framework

Under ett möte på USA:s handelsdepartement välkomnade USA:s justitieminister Merrick Garland, handelsminister Gina Raimondo och EU:s justitiekommissionär Didier Reynders det slutgiltiga ramverket för dataskydd mellan EU och USA, EU-US Data Privacy Framework.

EU-US Data Privacy Framework är ett bevis på styrkan i relationen mellan USA och EU, och det återspeglar enligt Gina Raimondo parternas gemensamma åtagande att främja ekonomiska möjligheter samtidigt som enskildas rätt till integritet skyddas. Enligt Gina Raimondo kommer företag, stora som små, att kunna få tillgång till en enkel och prisvärd mekanism för att överföra data mellan parternas jurisdiktioner.

Didier Reynders menar att EU-US Data Privacy Framework är en viktig framgång för säkra och pålitliga transatlantiska dataflöden. Enligt Didier Reynders garanterar det nya ramverket européernas grundläggande rätt till skydd av sina personuppgifter och skapar rättssäkerhet för företag på båda sidor av Atlanten.

Handelsdepartementet har även lanserat webbplatsen för EU-US Data Privacy Framework, vilket ger företag en one-stop-shop där de kan registrera sig för ramverket och få viktig information om dess fördelar.

Mer information

Källa: Pressmeddelande

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.