Tyskland: 9.55 miljoner euro i böter för otillräckliga säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst till kunddata

Den federala kommissionären för dataskydd och informationsfrihet, Der Bundesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit (“BfDI”), har bötfällt operatören 1&1 Telecom GmBH med 9,55 miljoner euro för brott mot artikel 32 i dataskyddsförordningen (”GDPR”).

Av beslutet framgår att 1&1 inte implementerat tillräckliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att förhindra obehörig personal från åtkomst till kunddata avseende företagets telefontjänster. BfDI noterade särskilt att personer som ringde kundservice kunde få tillgång till en betydande mängd personlig information när de uppgav namn och födelsedatum för en av företagets kunder. Enligt BfDI stred 1&1 autentiseringsförfarande mot reglerna om krav på tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder i GDPR.

Mer information

Källa: Pressmeddelande

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

14 MAR

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.

11 APR

Introduktion till Cyber Resilience Act

En genomgång av Cyber Resilience Act och hur du kan tillverka, distribuera och sälja produkter med digitala element på ett lagenligt sätt.