Search
Close this search box.

Aktuellt: Ny distanskurs om tredjelandsöverföringar och standardavtalsklausuler

Många verksamheter brottas med dataskyddsförordningens (GDPR) strikta regler för tredjelandsöverföringar av personuppgifter. EU-kommissionen har nyligen uppdaterat ett av de viktigaste verktygen för tredjelandsöverföringar, de så kallade standardavtalsklausulerna (SCC). Samtidigt finns det olika syn på hur de nya standardavtalsklausulerna ska användas, inte minst på grund av Schrems II-målet.

Välkommen att anmäla dig till vår nyinsatta kurs GDPR – Tredjelandsöverföringar och standardavtalsklausuler (distans). Kursen ger dig en genomgång av de viktigaste reglerna för tredjelandsöverföringar med särskilt fokus på EU-kommissionens nya standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföringar. Vi går igenom de nya standardavtalsklausulerna och förklarar när de kan användas som grund för tredjelandsöverföringar. Kursens tyngdpunkt ligger på praktiska tillämpningar som till exempel upphandling av leverantörer och molntjänster. I kursen ingår Word-mallar av de nya standardavtalsklausulerna på svenska och engelska.

Första kurstillfället är den 11 november 2022, kl. 10.00-11.30. 

För att du ska få maximal kvalitet i din utbildning och möjlighet att omsätta teori och verktyg i handling har vi begränsat antalet deltagare. Kurserna blir snabbt fullbokade varför vi rekommenderar att du bokar din plats redan idag!

Läs mer kursen här.

Anmäl dig till kursen här.

Läs mer om våra andra kurser här.

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.