Search
Close this search box.

Aktuellt: Ny distanskurs om NIS2-direktivet och cybersäkerhet i praktiken

Cybersäkerhetsriskerna ökar stadigt, inte minst på grund av en snabb och dynamisk utveckling av nya cyberhot. Samtidigt ställer det nya NIS2-direktivet långtgående krav på cybersäkerhet. Därutöver skärps säkerhetskraven och antalet aktörer som omfattas av kraven jämfört med det gamla NIS-direktivet ökar. Hur vet du om din verksamhet omfattas av det nya NIS2-direktivet och vilka krav som gäller?

Välkommen att anmäla dig till vår nyinsatta kurs Cybersäkerhet – Introduktion till NIS2-direktivet (distanskurs). Kursen behandlar de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och ökar din kunskap om hur din organisation kan uppfylla kraven i praktiken. Kursen hjälper dig även att bedöma om NIS2-direktivet gäller för din verksamhet. Vi diskuterar regelverket ur ett juridiskt och ett tekniskt perspektiv för att ge dig en helhetsbild av kravens innebörd för din verksamhet. Kursen kräver inga juridiska eller tekniska förkunskaper. 

Första kurstillfället är den 30 maj 2023, kl. 09.30-11.30. 

För att du ska få maximal kvalitet i din utbildning och möjlighet att omsätta teori och verktyg i handling har vi begränsat antalet deltagare. Kurserna blir snabbt fullbokade varför vi rekommenderar att du bokar din plats redan idag!

Mer information

Källa: Kursbeskrivning, Boka kurs

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.