Aktuellt: Ny distanskurs om NIS 2-direktivet och cybersäkerhet i praktiken

Cybersäkerhetsriskerna ökar stadigt, inte minst på grund av en snabb och dynamisk utveckling av nya cyberhot. Samtidigt ställer det nya NIS 2-direktivet (NIS 2) långtgående krav på cybersäkerhet. Därutöver skärps säkerhetskraven och antalet aktörer som omfattas av kraven jämfört med det gamla NIS-direktivet ökar. Hur vet du om din verksamhet omfattas av det nya NIS 2-direktivet och vilka krav som gäller?

Välkommen att anmäla dig till vår nyinsatta kurs NIS 2-direktivet – cybersäkerhet i praktiken (distanskurs). Kursen behandlar de viktigaste reglerna i NIS 2-direktivet och ökar din kunskap om hur din organisation kan uppfylla kraven i praktiken. Kursen hjälper dig även att bedöma om NIS 2-direktivet gäller för din verksamhet. Vi diskuterar regelverket ur ett juridiskt och ett tekniskt perspektiv för att ge dig en helhetsbild av kravens innebörd för din verksamhet. Kursen kräver inga juridiska eller tekniska förkunskaper. 

Första kurstillfället är den 30 maj 2023, kl. 09.30-11.30. 

För att du ska få maximal kvalitet i din utbildning och möjlighet att omsätta teori och verktyg i handling har vi begränsat antalet deltagare. Kurserna blir snabbt fullbokade varför vi rekommenderar att du bokar din plats redan idag!

Mer information

Källa: Kursbeskrivning, Boka kurs

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

03 OKT

Artificiell intelligens & personuppgifter

En genomgång av de viktigaste reglerna för artificiell intelligens ur ett dataskyddsperspektiv.

05 OKT

NIS 2-direktivet – Cybersäkerhet i praktiken

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

07 MAR

Molntjänster & tredjelandsöverföringar

En genomgång av de viktigaste reglerna för tredjelandsöverföringar vid användning av molntjänster enligt GDPR.