Search
Close this search box.

Aktuellt: Ny distanskurs om Data Act

I november 2023 antog EU-rådet en ny förordning om harmoniserade regler för skälig åtkomst till och användning av data. Förordningen kallas Data Act eller dataförordningen och kommer att vara direkt tillämpligt i Sverige. Data Act kommer att ha en betydande påverkan på verksamheter som behandlar data som exempelvis tillverkare av uppkopplade produkter och molntjänstleverantörer.

Välkommen att anmäla dig till vår nyinsatta kurs Data Act – Introduktion till Data Act (distanskurs). Kursen behandlar de viktigaste reglerna i Data Act och ökar din kunskap om hur din organisation kan uppfylla kraven i praktiken. Kursen hjälper dig även att bedöma om Data Act gäller för din verksamhet och, i förekommande fall, i vilken utsträckning åtgärder är nödvändiga. Vi diskuterar regelverket ur ett juridiskt och ett tekniskt perspektiv för att ge dig en helhetsbild av kravens innebörd för din verksamhet. Kursen kräver inga juridiska eller tekniska förkunskaper.

Första kurstillfället är den 18 april 2024, kl. 09.30-11.30. 

För att du ska få maximal kvalitet i din utbildning och möjlighet att omsätta teori och verktyg i handling har vi begränsat antalet deltagare. Kurserna blir snabbt fullbokade varför vi rekommenderar att du bokar din plats redan idag!

Mer information

Källa: Kursbeskrivning, Boka kurs

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.