Search
Close this search box.

Aktuellt: Ny distanskurs om artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har blivit en integrerad del av vår världMed hjälp av algoritmer och dataanalys bidrar AI till att skapa effektivare och smartare system. Innovativa tekniker som generativ AI förbättrar vårt sätt att driva våra verksamheter, men de nya tekniska möjligheterna möter också utmaningar gällande ansvar, säkerhet, integritet och upphovsrätt.

Välkommen att anmäla dig till vår nyinsatta kurs AI – Introduktion till artificiell intelligens (distanskurs). Kursen ger dig den övergripande kunskap du behöver för att möta utmaningarna med AI. Vi fokuserar på de viktigaste reglerna för att göra det enklare för dig att navigera ämnet. Kursen inleds med en förklaring av centrala begrepp kring AI, som exempelvis algoritmer, data , maskininlärning och djupinlärning. Därefter går vi igenom de olika rättsliga regler som gäller vid utveckling, upphandling och användning av AI, från cybersäkerhet till immateriella rättigheter, dataskydd och andra relevanta rättsområden. Vi kommer även beskriva ny EU-lagstiftning på området, framförallt AI-förordningen (AI Act) och dataförordningen (Data Act), samt kopplingen till dataskyddsförordningen (GDPR).

Första kurstillfället är den 7 mars 2024, kl. 09.30-11.30. 

För att du ska få maximal kvalitet i din utbildning och möjlighet att omsätta teori och verktyg i handling har vi begränsat antalet deltagare. Kurserna blir snabbt fullbokade varför vi rekommenderar att du bokar din plats redan idag!

Mer information

Källa: Kursbeskrivning, Boka kurs

Relaterade nyheter

Områden

I fokus

Länder

Taggar

Populära kurser

Expertis

Gå kurs med oss

07 MAR

AI – Introduktion till artificiell intelligens

Kursen ger dig de rättsliga förutsättningarna för utveckling, upphandling och användning av AI.

14 MAR

Cybersäkerhet - Introduktion till NIS2-direktviet

En genomgång av de viktigaste reglerna i NIS2-direktivet och kompletterande svensk lagstiftning.

21 MAR

AI - Introduktion till AI-förordningen

En genomgång av de viktigaste reglerna i den nya AI-förordningen och hur du kan använda AI-system på ett lagenligt sätt.